Categories: Поради

6 дієвих способів повернути тюлі попередню білизну. Господиням на замітку

Тюль на вікнах додає затишку. Однак, вона не завжди залишається білосніжною. З часом тюль сіріє, тьмяніє та на ній з’являються плями. Викидати тюль не варто, бо її можна зробити знову білосніжною.

Розчин солі.

На 10 літрів холодної води додайте 100-200 грамів солі. Покладіть тюль в розчин та залиште на 2-3 години. Після цього виперіть тюль як зазвичай. Засіб підходить для тюлі з бавовни та льону.

Сода.

Пральний порошок змішайте з 3 ст. л. соди. Продукт видаляє сірість та плями.

Оцет.

У відсік для порошку додайте 1 склянку оцту під час полоскання. Оцет нейтралізує неприємний аромат та повертає білизну.

Лимонна кислота.

На 10 літрів води додайте 1 пакування лимонної кислоти. Покладіть тюль в розчин на півгодини та виперіть як зазвичай. Такий засіб підійде лише для синтетики.

Перекис водню.

Під час прання в пральній машині додайте 2-3 ст.л. перекису водню. Він видаляє стійкі плями та освітлює тюль.

Хімічні засоби.

В магазинах можна придбати різні відбілювачі для тюлі. Звертайте увагу на склад та інструкцію. Не варто застосовувати відбілювачі із вмістом хлору для синтетики.

Перед пранням стряхніть пил. Не додавайте інших речей під час прання делікатної тканини. Встановлюйте температурний режим на 30-40 градусів. Режим віджиму має бути помірним. Після прання прополощіть тюль, щоб змити миючий засіб. Сушити тюль можна на свіжому повітрі або в приміщенні, що добре провітрюється.

Протестуйте засіб на невеликій ділянці тканини, щоб упевнитися в його безпечності. Доглядайте за тюлем, щоб вона залишалася свіжою та білою.