Categories: Сад та Город

Чому редиска росте іде в бадилля та є гіркою. Головні помилки вирощування

Редис може вирости гірким. Це відбувається через невідповідний догляд. Щоб редис був смачним, намагайтеся не припускатися поширених помилок.

Неправильний полив.

Редис потребує регулярного та рясного поливу на всіх етапах розвитку. Ґрунт повинен бути зволоженим до 20-30 см завглибшки. Поливайте культури методом дозування. Він не буде розмивати ґрунт та шкодити кореням. В спеку редис поливають вранці та ввечері кожного дня, в прохолодну погоду — раз на 2-3 доби.

Надто густа посадка.

Не висаджуйте редис надто щільно, інакше він виросте гірким. Можна проводити проріджування густих посадок. Через 6-7 днів після появи паростків видаліть слабкі з них, залишивши відстань 3-5 см між рослинами. Наступне проріджування проводиться через 4 тижні. Видаліть слабкі паростки та залиште відстань між бадиллям 1-2 см. Востаннє процедура проводиться після дозрівання першого врожаю.

Бур’яни.

Щоб редис виріс смачним, регулярно видаляйте бур’яни. Вони висмоктують поживні речовини та вологу, через що редис виростає гірким. Також, не забувайте розпушувати ґрунт на 3-4 см завглибшки.

Несвоєчасне прибирання врожаю.

Збирайте врожай по мірі його дозрівання. Перезрілі коренеплоди мають гіркий смак.