Categories: Сад та Город

Гладіолуси будуть цвісти все літо: як правильно садити та доглядати за цією квіткою

Гладіолуси чутливо реагують на морози. Тому, на зимовий період потрібно викопати бульби та відправити на зберігання в прохолодне приміщення, а навесні знову посадити в ґрунт. Не поспішайте з посадкою та дочекайтеся справжнього тепла.

Терміни посадки та місце.

Гладіолуси можна висаджувати з середини квітня до травня. Іноді їх висаджують в червні. Чим пізніше посадка гладіолусів, тим довше цвітіння. Кращий час для посадки — ясна погода. Обирайте сонячну ділянку, захищену від вітру. Інші рослини не повинні затінювати гладіолуси.

Надлишок вологи негативно позначається на рослині. Можуть з’явитися грибкові хвороби. Перед посадкою потримайте цибулини в фунгіциді протягом 15 хвилин, а потім просушіть. Після цього висаджуйте в ґрунт. Великі цибулини висаджують на 15 см завглибшки. Викопайте посадкову ямку відповідної глибини. Кущі повинні рости на відстані не менше 15 см.

Щоб гладіолуси цвіли весь сезон, посадіть на клумбі різні сорти, що мають різні терміни цвітінні. Ранні сорти починають цвісти через 79 днів, середні — через 90, пізні — через 110.