Categories: Сад та Город

Які сорта огірків посадити, вони найбільш підходять для консервації. Поради досвідчених господинь

Навесні всі городники починають висаджувати на городі різні овочі, серед яких й огірки. Їх використовують для приготування салатів та засолювання.

Найкращий сорт для засолювання — Джерельце. Його вивели вже давно, але він й досі є популярним. Його створювали, щоб вирощувати у відкритому ґрунті. Сорт не примхливий та має високий рівень врожайності. Огірки мають щільну та солодку м’якоть, тонку шкірку й не гіркі.

Якщо розмір огірків для засолювання не має значення, то можна використовувати сорт Зозуля. Такі огірки можна їсти у свіжому вигляді та в солоному. У плодів тонка шкірка та соковита м’якоть.

Сорт Журавлик відкрили ще вітчизняної вчені, але вони досі популярні. Мають хрумку та солодку м’якоть й тонку шкірку. Стійкі до хвороб, невибагливі в догляді, довго плодоносять, спокійно переносять похолодання, транспортування та зберігання.

Сорт Засолювальний говорить сам за себе. Його використовують спеціально для засолювання. Плоди мають солодку м’якоть з дрібним насінням та тонку шкірку. Добре транспортується, має тривалий термін зберігання, стійкий до хвороб та добре плодоносить.

Сорт Ліліпут є ранньостиглим, за умови вирощування в парнику або на балконі. Плоди мають ніжну та щільну м’якоть й колючу шкірку. Його часто використовують для засолювання. Огірки стійкі до хвороб, мають довгий термін зберігання та гарний товарний вигляд. Врожайність середня, але більшість дачників обирають саме цей сорт.