Categories: Поради

Чому не можна прати при 40 градусах. Більшість господинь допускають цю помилку

Найпоширенішим режимом прання в пральній машині є прання при 40 градусах, бо більшість господинь вважають, що це економно та не шкодить тканинам, але це хибна думка.

Пропонуємо дізнатися, чому не можна прати речі при 40 градусах.

Режим прання при 40 градусах — безглуздий.

Прати речі при температурі 40 градусів не зовсім логічно. Якщо речі сильно забруднені, то відіпрати їх у холодній воді не вдасться. Однак, це не означає, що прати речі при 40 градусах не можна. Звісно можна, але це не завжди має сенс.

Наприклад, злегка забруднені та делікатні речі не вимагають серйозного очищення, бо випрати їх можна й при 30 градусах. До речі, ефект прання буде таким самим, як й при 40 градусах. А от сильно забруднені речі зі старими плямами вимагають високої температури — мінімум 60 градусів.

В результаті, при пранні легко забруднених речей вода нагрівається на зайві 10 градусів, а при сильних забрудненнях — барабан пральної машини даремно крутиться, бо 40 градусів замало для якісного прання.

Також, не доречним є час, при якому перуться речі при 40 градусах. Зазвичай, процес прання при цій температурі триває близько 90 хвилин, а при 50-60 градусах на 10 хвилин більше, але якщо прати сильно забрудненні речі, то результат буде набагато кращим.

Речі, які не можна прати при 40 градусах.

Перед пранням речей, обов’язково, потрібно ознайомитися з інформацію на бірці, бо там вказано при якій температурі можна прати. Для більшості тканин максимальною температурою прання є 30 градусів, якщо температура буде вищою, то тканину можна зіпсувати.

Експерти не рекомендують прати речі при 40 градусах, бо на це є логічна відповідь. Застарілі та сильні плями не виперуться, а колір та тканина може постраждати.

Отже, не варто прати при 40 градусах білизну, махрові рушники та дитячі речі.

Наприклад, льон та бавовну потрібно прати при температурі від 60 до 90 градусів — це забезпечить якісне прання, а махрові вироби — при 30 градусах, не вище, інакше тканина може деформуватися, втратити колір, тощо. Щодо дитячих речей, то їх обов’язково слід прати тільки при високих температурах — це забезпечує знезараження тканин та якісне прання.