Categories: Поради

Як почистити матрац від будь-яких плям. Чим саме це слід робити

Щоб очистити матрац від бруду й плям, його необхідно утримувати вертикально, інакше вода просочиться всередину. Для очищення використовуйте кальциновану соду.

Найчастіше, змінюють постільну білизну, а очищення матраца відкладають на потім. В будь-якому разі, потрібно дотримуватися чистоти виробу, бо члени родини на ньому сплять. При заміні постільної білизни, звертайте увагу на плями й бруд, якщо помітили — почистіть.

Важливі правила чищення матраца:

  1. Пам’ятайте, що матраци бояться води, бо вона може просочитися всередину, й внутрішній наповнювач втратить свою функціональність. Вода може погано вплинути на поверхню покриття матраца.
  2. Коли чистите матрац, ніколи не користуйтеся хімічними засобами, бо вони пошкоджують матеріали. А ще, цей неприємний хімічний запах просочить матрац. Під час сну, будете дихати цими випарами, а це небезпечно для здоров’я.
  3. Найголовніше, не відкладайте свіжі плями на потім, одразу їх почистити буде легше, ніж застарілі.
  4. Чистьте матрац у вертикальному положенні, щоб уникнути попадання води всередину й захистити наповнювач.
  5. Привчіть себе не їсти в ліжку, щоб менше разів чистити поверхню матраца. А ще, не пускайте домашніх тварин на постіль.

Методи очищення плям на матраці.

Кальцинована сода — ефективно справляється з плямами й брудом. Розведіть в 1 л. води  0,5 ст. л. цієї соди й нанесіть розчин на пляму, матрац при цьому повинен бути у вертикальному положенні. Рештки засобу приберіть сухою ганчіркою.

Метод очищення плям крові з матраца.

Плями від крові дуже складно вивести, проте, якщо прикласти максимум зусиль, все вийде.

Існує 2 метода очищення:

  1. Аптечний перекис водню.

Змочіть ватний диск або чистий шматок тканини у перекисі водню й ретельно протріть пляму на матраці. При появі піни, витріть її сухою ганчіркою.

  1. Звичайна харчова сода.

З’єднайте соду з теплою водою в рівних пропорціях й отриманим розчином витирайте пляму до зникнення.