Categories: Поради

Три ефективні способи, як позбутися молі в шафі. Позбудьтеся її раз і назавжди

Існують засоби, які ведуть дієву боротьбу проти молі. Якщо в шафі з одягом завелась моль, реагувати потрібно швидко, інакше комаха може зіпсувати майже всі речі, які потім доведеться просто викинути. В цьому випадку допоможуть народні засоби, які можна знайти на кожній кухні.

Кориця, гвоздика та чорний перець.

Моль не переносить аромату кориці. А якщо змішати її з гвоздикою та чорним перцем, то для неї це стане вбивчою сумішшю. Тоді комаха просто втече. Візьміть невеликий тканинний мішечок, покладіть туди перераховані складові – паличку кориці та по 1 ст. л. гвоздики й перцю. Потім зав’яжіть та повісьте мішечок в шафі.

Ароматні трави.

Моль не любить запаху лаванди, м’яти, розмарину, герані та інших. Візьміть одну з цих трав та покладіть в мішечок, який слід покласти або повісити в шафі. Під час вибору ароматних трав потрібно орієнтуватися на власний смак.

Господарське мило.

Також, це один з дієвих засобів, якого боїться моль. Цим способом користувалися ще наші предки. Поріжте мило на шматки та розкладіть в шафі по поличках серед одягу. Однак, якщо в шафі розвелось багато комах, тоді лише народні засоби тут не допоможуть. Їх слід використовувати в комплексі з аерозолями та різними хімікатами, а також, повністю перебрати одяг й почистити шафу.