Categories: Сад та Город

Сода на городі — це незамінний помічник. Як правильно її використовувати, щоб мати гарний врожай

Харчову соду використовують не тільки в побуті, а ще й на присадибній ділянці. З її допомогою городники вирішують дуже багато проблем.

Зазвичай, використовують розчин соди дотримуючись деяких простих правил:

  • сода швидко розчиняється у воді з температурою 500С та вище;
  • тару беріть скляну чи емальовану;
  • використайте содовий розчин упродовж 3 годин.
  1. Використання соди в боротьбі зі шкідниками.

Від дротяника під час висадки рослин в землю, насипте в кожну лунку 1/3 частину від чайної ложки соди.

Для боротьби з попелицями обприскайте рослини два рази на день розчином соди. Для цього розчиніть у 10 л. води 5 ст. л. кальцинованої соди.

Проти довгоносика полийте культури під корінь упродовж 3 днів розчином соди розчинивши 3 ст. л. в 10 л. води.

Для знищення мурашника посипте мурашник порошком соди.

Від нашестя слимаків посипте місце їх дислокації порошком соди чи полийте содовим розчином. Для цього розчиніть 2 ст. л. кальцинованої соди у відрі води.

  1. Використання соди в боротьбі з різними хворобами.

Від фітофтори розчиніть 1 склянку соди у 10 л. води та змішайте з рідким милом чи олією для закріплення засобу на рослинах. Обприскуйте рослини кожні 7 днів упродовж всього вегетаційного терміну рослин.

Борошнисту росу допоможе побороти розчин соди в кількості 10 ст. л. розчинених у 10 л. води й 1 ст. л. мила чи олії. Обприскайте рослини цим розчином в суху погоду 2 рази на день.

Щоб не напала на рослини сіра гниль  розчиніть у 10 л. води 5 ст. л. соди та обробіть городні культури один раз на 10 днів.

  1. Використання соди для вирощування цибулі.

Содою знезаражують посівний матеріал. Візьміть для цього 1 ч. л. соди, розмішайте її в 1 л. гарячої води та покладіть в цей розчин сіянку цибулі на 30 хвилин.

  1. Використання соди для боротьби з бур’янами.

Знищити бур’яни можна таким розчином: 5 ст. л. соди розведіть у 10 л. гарячої води та полийте бур’ян у сильну спеку.

  1. Сода для родючості ґрунту.

При підвищеній кислотності ґрунту рослини починають часто хворіти та формувати невеликий врожай. В таких випадках може допомогти порошок соди, бо він нейтралізує кислоту ґрунту та наблизить її до потрібного рівня. Покладіть 1 дрібку соди в кожну посадкову ямку перед посадкою рослин.

  1. Шкода при застосуванні соди для рослин.

Зайва кількість соди в ґрунті може призвести до негативних наслідків, може відбутися засолення землі, при цьому повністю втрачається родючість її та зникнення рослинності на ній. Отже використовуйте соду, але знайте міру при цьому.