Categories: Сад та Город

Чим потрібно полити смородину наприкінці травня, щоб ягоди були великі та солодкі

Смородина дуже примхлива рослина. Щоб кожного року вона давала нові молоді пагони та гарний врожай, її необхідно підгодовувати.

Восени або навесні потрібно провести обрізку кущів, а потім підживлювати.

Першу підгодівлю проводять після появи зелених бруньок. Найкраще це робити в травні. Це сприяє розвиненню зелених нирок та нарощенню нових молодих пагонів, на яких заводять плоди в наступному році.

Приготування підгодівлі.

Для цього візьміть курячий послід. Можна натуральний або гранульований.

Заповніть 10-літрове відро на чверть курячим послідом та залийте водою до верху. Залиште настоюватися протягом 5-6 діб. Один раз на день настій потрібно перемішувати, щоб вийшов весь аміак.

Розведіть 1-літрову банку гранульованого пташиного посліду в 10 л. відстояної води та перемішайте до повного розчинення. Через дві години концентрат буде готовий.

Гранульований послід вже очищений від аміаку, який може завдати шкоди рослинам. Підгодівлю з гранульованого посліду не потрібно настоювати протягом тривалого часу, бо вона майже одразу готова до використання.

Для підживлення кущів смородини, 0,5 л. концентрату необхідно розвести в 10 л. чистої води. Цей об’єм рідини розрахований на 1 дорослий кущ.

Якщо давно не було дощів, перед підгодівлею кущі слід рясно полити, тоді поживні речовини будуть краще засвоюватися.

В курячому посліді міститься велика кількість азоту, завдяки чому зелена маса проростає швидше. Також, він багатий на фосфор та калій, що сприяє розвитку кореневої системи.

Другу підгодівлю пташиним послідом проводять одразу після цвітіння.