Categories: Поради

Розчин, який виведе будь-які плями з вашого дивану. І не потрібно давати в хімчистку

В побутовому житті людей скрізь оточують повітряні потоки пилу, пару й жиру, які змішуючись між собою можуть осідати на поверхні наших меблів та в’їдатися в їх оббивку.

М’який диван, що зазвичай стоїть у нашій вітальні – є незамінним предметом інтер’єру та центром тяжіння мешканців квартири. За все життя він чи інші м’які меблі, вкриваються різними плямами від чорнила, напоїв, жиру, сечі та іншого. Щоб впоратися з будь-якими плямами, можна скористатися професійною хімчисткою, але вона досить дорога й не кожному по кишені. У домознавстві є багатий досвід застосування доступних способів освіжити меблі та видалити забруднення. Скористайтеся кількома універсальними способами, щоб почистити диван підручними та безпечними засобами, які має кожен у своїй оселі.

  • Кам’яна сіль виступає потужним адсорбентом, який добре вбирає різноманітні рідини та жири;
  • Сода розчинена у воді допомагає позбутися різноманітних забруднень, особливо застарілих;
  • Мило добре прибирає бруд та освіжає колір оббивки;
  • Фейрі або інший засіб для миття посуду допоможе позбутися майже всіх плям;
  • Шампунь для миття волосся – гарно виводить різні плями та не залишає після себе слідів.



Позбавитися свіжих плям можна за допомогою води з милом. Присипте відразу жирну пляму сіллю чи крохмалем, залиште її на кілька хвилин, а після просто струсіть з поверхні. Або візьміть в однакових пропорціях мінеральну воду, оцет, рідке мило та перемішайте все між собою. Налийте в пляшку з розпилювачем та нанесіть на жирну пляму. Після протріть щіткою для меблів, залиште на кілька хвилин та змийте за допомогою вологої ганчірки. Після просушіть це місце за допомогою фена чи вентилятора.