Categories: Сад та Город

Перша підгодівля винограду весною. Яке добрива слід вносити, щоб мати великий врожай

Щоб мати добрий та рясний врожай винограду, його необхідно підживлювати щороку: навесні та восени. Добрива впливають на смак ягід, на розвиток лози, а також, насичують ґрунт поживними речовинами, які дуже потрібні рослині.

Добрива для винограду.

Основними елементами для життєдіяльності рослин є азот, фосфор та калій. Вони необхідні для росту й розвитку всіх частин куща, формування грон, дозрівання врожаю й визрівання лози. Весняне підживлення слід проводити у 3 етапи.

Перши етап підживлення потрібно проводити після набухання нирок.

Другий етап у фазі появи суцвіть, але за 10-15 днів до початку цвітіння.

Третій етап коли ягоди доростуть до розміру горошини.

Підживлення винограду.

Перше кореневе підживлення. Для цього, необхідно розвести 2 ст. л. суперфосфату в 1 л. гарячої води, слідом додати 1 ст. л. аміачної селітри та 1 ст. л. сульфату калію. Всі компоненти ретельно перемішати, а потім розчинити у 10 літрах води — це доза на один кущ.

Також, можна зробити органічне добриво, розчинивши 1 л. сухого курячого посліду в 1 л. гарячої води, залити 10 л. води, накрити й залишити настоюватися протягом 3 днів. Концентрований розчин слід розбавити 10 л. води. Доза на один кущ — 10 л. готового розчину.

Друге кореневе підживлення. Потрібно розчинити 1 ч. л. борної кислоти у 1 л. окропу, додати 1 ст. л. аміачної селітри, а в кінці 1 ст. л. калімагнезії. Всі компоненти ретельно перемішати й розчинити у 10 л. води – доза на один кущ.

Також, цей розчин можна використовувати для позакореневого  підживлення, для цього слід розчинити концентрат у 20 л. води.

Третє кореневе підживлення. Необхідно розчинити 1 ст. л. монокалій фосфат у 10 л. води — доза на один кущ.

У цей період азот не використовується.