Categories: Поради

Головні правила прання пухової куртки в пральній машинці: чого в жодному разі не можна робити

Пуховик — це найпоширеніший вид верхнього одягу, який носять в зимовий період. Після носіння, пуховик забруднюється й його необхідно прати. Деякі відносять у хімчистку, щоб не зіпсувати виріб. Проте, випрати його можна й вдома, знаючи основні правила прання, сушіння та підготовки пуховика.

Спочатку, необхідно ознайомитися з інструкцією пуховика. Там має бути вказано, яке прання дозволено: машинне або ручне.

Для прання пуховика в пральній машині знадобляться 4-5 тенісних м’ячів та спеціальний засіб для прання, бо від прального порошку на тканині залишаються розводи. Перед пранням, потрібно вийняти все з кишень, застібнути блискавку та існуючі ґудзики, позаліплювати липучки, а в кінці, вивернути пуховик навиворіт.

Режим прання для пуховика.

Деякі моделі пральних машин оснащені спеціальним режимом для пуховика — це найкращий варіант прання. Однак, якщо відсутній такий режим, тоді можна скористатися режимом делікатного прання.

Пам’ятайте, що температура води має бути не вище 30 градусів та повинно бути ввімкнено додаткове полоскання. Під час прання, функцію віджимання слід вимкнути, щоб всередині пуховика не збився пух.

Сушіння пуховика.

Спочатку, пуховик потрібно розстібнути, вийняти кишені та розправити його руками. Потім, пуховик слід повісити на вішалку, щоб зайва вода з нього стекла й залишити у такому положенні до повного висихання.

Ні в якому разі, не використовуйте фен або батареї для пришвидшення процесу сушіння