Categories: Сад та Город

Перша підгодівля кущів малини весною. Яке саме добриво слід вносити

Зазвичай, навесні проводять підгодівлю кущів малини. Для цього розпушують біля них верхній шар землі, а після вносять потрібний склад добрива.

Малинник в цей період потребує підживлення органічним та азотним добривом, а також сечовиною.

  1. За допомогою сапи зробіть по колу біля куща малини неглибоку траншею та покладіть туди суміш з: 10-15 гр. аміачної селітри та 8-10 гр. сечовини. Після, присипте все ґрунтом та добре полийте водою. Зверху вкладіть мульчу у вигляді перегною, сухої трави, соломи або торфу, яку на початку ретельно змочіть водою.
  2. Наступну підгодівлю проведіть під час цвітіння малини. Приготуйте таку ж суміш, але розчиніть її у воді. На 10 л. води візьміть трохи пташиного посліду чи тваринного гною та розчиніть в цьому настої 2 ст. л. карбофосу. Далі прикрийте траншею ґрунтом та ретельно пролийте його водою.
  3. Восени кущі малини зріжте та знову підживіть. Для цього приберіть й видаліть стару мульчу, після додайте калійне та фосфатне добриво. Приготуйте наступну суміш: розчиніть у 10 л. води 15 гр. аміачної селітри, 30 гр. Суперфосфату та 20 гр. калійної солі. Після внесення цього розчину під малинові кущі, пригорніть все ґрунтом та ретельно пролийте зверху водою.

Ремонтантні сорти малини підживіть азотним добривом. Для цього перекопайте землю у міжряддях разом з 4-5 кг. тваринного перегною на 1 кв. м. площі.

Проводьте підживлення малини почергово органічним та мінеральним добривами.