Categories: Релігія

2 березня — Державної ікони Пресвятої Богородиці. Що потрібно просити у святої в цей день

2 березня, православна церква відзначає день ікони Пресвятої Богородиці «Державна». Віряни звертаються до святині з проханням про заступництво від всіляких бід.

Саме в цей день образ був знайдений у селі Коломенське звичайною жінкою на ім’я Євдокія та священнослужителем Миколою Лихачовим.

За переказами, напередодні Євдокії наснився незвичайний сон, в якому голос з небес попрохав віднайти чорну ікону Діви Марії та зробити її червоною. Наступного дня жінка уві сні побачила наче на яву церкву у селі Коломенське, в ній стояв трон, на якому сиділа Божа Матір.

Євдокія зранку хутко зібралася й попрямувала на пошуки святині. По дорозі, у Вознесенському храмі, дівчина зустріла священнослужителя Миколу, якому розповіла про видіння. Разом вони переглянули всі святі образи, але схожого не знайшли. Потім Микола відвів Євдокію у підвальне приміщення, де під товстим шаром пилу зберігалася святиня, яку жінка бачила в своїх снах. Вона відразу впізнала ікону й святий отець провів біля неї службу молебень з акафістом.

Властивості Державної ікони Пресвятої Богородиці.

Віряни просять у святині зцілення від тілесних та душевних захворювань.

Одинокі люди та молодь благає про справжнє кохання.

Святий образ допомагає налагодити життя та стати на істинний шлях.

Також, віряни звертаються у пошуку правди та при проблемах у фінансовій сфері.

Під час епідемій та пандемій, церква й віряни моляться святині про порятунок від масової смертності.

У час війни, молитви до ікони Пресвятої Богородиці Державної, допомагають захистити свої землі та людей від ворогів.

Зараз ікона перебуває у церкві, яку побудували на честь Казанської ікони у селі Коломенське.

Перший список святого образу зберігається в храмі присвяченому Іоанну Воїну, а другий в Ніколо-Перервинському монастирі.

Звертатися до святині необхідно від щирого серця та з чистими помислами. Це може бути молитва Богородиці, «Отче наш» або просто свої слова, які йдуть з глибини душі.