Categories: Сад та Город

Перекис: як з його допомогою позбутися багатьох проблем на городі

Перекисом водню можна ефективно захистити городні культури. Тому, пропонуємо дізнатися, для яких цілей можна застосовувати цей засіб.

  1. Для знезараження насіння томатівта солодкого перцю.

Помістіть насіння у просту тканину чи у тканинний мішечок, залийте 10%-ним розчином перекису водню та потримайте там їх упродовж 15-20 хвилин. Після добре помийте в чистій воді та злегка просушіть на повітрі. Розчин перекису може вбити всі патогенні мікроби, грибкову інфекцію та бактеріальну мікрофлору.

  1. Як стимулятор зростання.

Обприскайте розчином перекису водню розсаду помідорів та перцю, тоді вони виростуть здоровими й міцними. Для цього розчиніть у півлітрі води 1 ст. л. перекису водню, залийте цим розчином мішечок з насінням перцю та томатів й потримайте їх там упродовж 8-10 годин, а після дайте просохнути.

  1. Для захисту від чорної ніжки та кореневої гнилі.

При систематичному недотриманні умов по догляду за розсадою, вона вражається такими хворобами, як чорна ніжка чи коренева гниль. Тому, щоб попередити зараження та вберегти рослини, обробіть їх перекисом водню.
Для цього в 1 л. води розчиніть перекис водню в кількості 1 ст. л. та пролийте ним свої рослини. Якщо серед рослин виявляться хворі, тоді їх видаліть разом з грудкою землі й занурте в розчин перекису. Земля розмокне й опуститься на дно, а після пересадіть їх у новий знезаражений ґрунт. Через 7 днів полийте їх цим розчином.

  1. Для захисту рослин відфітофтори.

Візьміть емальоване чи пластмасове відро з водою та розчиніть в ній 8 ст. л. перекису водню й 10 крапель йодної настоянки. Обробіть цим розчином помідори від фітофтори.

  1. Для підгодування рослин.

Перекисом водню можна не тільки захищати, а й підживлювати розсаду та дорослі рослини.