Categories: Кулінарія

Головні помилки, які найчастіше роблять під час приготування квашеної капусти. Ніколи не робіть так

Кожна господиня мріє, щоб її квашена капуста була соковитою та хрумкою. Тому, пропонуємо розглянути декілька помилок, на які слід звернути увагу при приготуванні квашеної капусти.

Відбір капусти за сортом та віком.

З молодої капусти зазвичай готують салати. А ось для квашення слід обирати пізній або середній сорт. В такій капусті міститься необхідна кількість цукру, який необхідний для бродіння. Для зручності при шинкуванні, можна обрати качани невеликого розміру.

Зайве повітря.

Під час процесу бродіння, утворюється вуглекислий газ, який слід випускати, щоб капуста була хрумкою. Необхідно кілька разів на добу гострим предметом колоти капусту, щоб позбутися зайвого повітря.

Правильне шинкування.

Краще за все нарізати капусту шматочками товщиною 5-7 мм. При використанні кухонного комбайна або овочерізки, шматочки будуть маленькими, а це призведе до м’якості капусти.

Правильний посуд.

Традиційно для квашення капусти використовувалися бочки з дерева. Але у сучасних умовах можна скористатися скляним або емальованим посудом. Він має бути цілим, без тріщин та зколів. Не використовуйте алюмінієвий посуд, бо капуста стане темною та гіркою.

Приготування.

Готуючи багато капусти, не слід шинкувати її всю. Краще розділіть на декілька партій для простішого перемішування та однорідності.



При правильному приготуванні капусти, на час процесу бродіння залиште її при кімнатній температурі. Зазвичай квашення здійснюється протягом двох діб або навіть тижня. При цьому слід кожен день знімати піну. Скуштувавши її, одразу стане зрозуміло, готова вона чи ні. Коли смакові властивості та хрумкість влаштовуватимуть, тоді прибирайте капусту у прохолодне місце.