Categories: Сад та Город

Зимовий догляд за геранню: 2 ефективні натуральні добрива, які вносять в листопаді

Щоб на герані було багато квітів, слід забезпечити їй правильний догляд взимку. В зимовий період рослинам не вистачає сонця. Також, необхідно забезпечити герань поживними речовинами, що допоможуть рослині наростити зелену масу та зміцнять корені. Не обов’язково купувати дорогі добрива. Можна скористатися натуральними органічними добривами, які можливо приготувати власноруч.

В 1 літрі теплої води розчиніть 1 ч. л. крохмалю, 1 ч. л. цукру та 1 ст. л. кефіру й ретельно перемішайте. Тепла вода допоможе кореням швидше поглинати поживні речовини. Крохмаль містить багато поживних речовин, що зміцнюють імунітет та роблять ґрунт родючішим. Використовуйте підживлення 1 раз на 14 днів або 1 раз на 30 днів. Все залежить від стану герані.

Для іншого добрива знадобиться 1 літр теплої води, 1 ч. л. меленої куркуми та 1 ч. л. натурального меду. Куркума містить багато поживних речовин, що захищають рослину від хвороб та шкідників. Використовуйте лише натуральний мед, бо в ньому багато амінокислот, що допомагають поживним речовинам краще засвоюватися. Взимку підживлення проводиться 1 раз на 14 днів.

Перед використанням органічних добрив, дайте землі підсохнути.