Categories: Сад та Город

Завжди садіть ці рослини в тіні, щоб мати гарний та великий врожай

На присадибній ділянці у затінку може прекрасно рости й плодоносити деякі ягоди, овочеві культури та зелень. Можна садити в тіні кущі малини, чорної смородини та аґрусу. А також, ірги, калини, чорноплідної горобини та синьої жимолості. В таких умовах ягідники дадуть не гірший врожай ніж на сонячному місці.

Із зелених культур добре ростуть в затіненому місці грядки щавлю та шпинату й посіви пряних трав. Наприклад, петрушки, селери, кореневої петрушки з пастернаком, кінзи, м’яти, материнки, любистку, естрагону, меліси та чебрецю. Однак, пам’ятайте, коли прийде час обробляти фруктові дерева хімічними засобами боротьби з шкідниками та хворобами, обов’язково закрийте зелені грядки захисною плівкою, щоб отрута не потрапила на зелені культури.

З овочевих культур у затінку дерев можна садити грядки стручкової квасолі, болгарського перцю та помідорів.
Багато городників вважають, що вирощувати столовий буряк потрібно невеликі коренеплоди, бо вони мають більш ніжніший смак та й готувати його набагато зручніше за великі екземпляри. Щоб отримати такий буряк варто сіяти його у затінку під деревами. Рідкісне сонячне проміння, що проникає поміж гілок дерева буде досить, щоб він добре розвивався, але не переріс.
Невеличку грядку часнику для власного використання можна, також, висаджувати під фруктовими деревами, але очікувати великих голівок не варто.