Categories: Сад та Город

Засіб, який допоможе позбутися усіх слимаків на городі. Більше не будуть завдавати шкоди

Черевоногі молюски можуть завдати серйозної шкоди рослинам, тому важливо знати, як своєчасно позбутися їх. Пропонуємо кілька простих та ефективних способів, які допоможуть з ними боротися ефективно й безпечно.

Природні вороги слимаків бабки, жаби та качки, які із задоволенням харчуються ними. Намагайтеся створити умови для проживання цих тварин, встановіть гнізда та обладнайте невеликий ставок. Запросіть на свою ділянку їжаків, які не відмовляться від поїдання слимаків й так само, як молюски, можуть залишатися активними у нічний час.

Якщо біля грядок організувати бар’єри з мідної стрічки чи гальки, то слимаки не зможуть пробратися до рослин. Такі природні огородження можна розташувати по периметру городу.

Приманки для слимаків — це солодке та хмільне. Використовуйте пиво та цукрову воду, щоб організувати ефективні приманки. Шкідники повз таких пасток не пройдуть й вибратися з них не зможуть.

Сухість на городі слимакам не подобається, бо вони обожнюють вологість й тінисті місця. Тому, намагайтеся підтримувати сухість на ділянці, позбавляйтеся листя та предметів, які можуть стати укриттям для шкідників.