Categories: Кулінарія

Яка ковбаса є найбільш шкідливою, та чому від неї краще відмовитися

Дослідження довели, що ковбасні вироби не дуже корисні, тому їх краще взагалі прибрати зі свого раціону. Ковбаса містить у собі сіль, жири, нітрити та підсилювачі смаку, а це вкрай погано впливає на здоров’я людини. Лікарі віднайшли сорт ковбаси, який є найбільш шкідливим.

Таким делікатесом, як ковбаса, любить поласувати кожна людина, але допустима денна норма становить 50 грамів, не більше. А ось людям похилого віку, схильним до алергії, за наявністю проблем з нирками та набряками, краще не вживати ковбасні вироби взагалі.

Доведено, що варена ковбаса є більш небезпечною, бо її обробка мінімальна. Шкідливою ковбасою є напівкопчена, бо спочатку вона вариться, а потім її піддають копченню, через що в такому продукті з’являються канцерогени.

Сирокопчені ковбаси містять у собі велику кількість жиру та різних добавок й також, може викликати появу ракових захворювань.



Ліверна ковбаса не несе користі. Раніше вона готувалася із печінки, а зараз для її приготування використовують субпродукти, обрізки сала, загусники та консерванти.