Categories: Сад та Город

Як за допомогою звичайного борошна, позбутися багатьох проблем на городі

Виявляється, навіть звичайному пшеничному борошну городники знайшли застосування на дачній ділянці. За його допомогою борються зі шкідливими комахами, а також, під час пересадки розсади у відкритий ґрунт борошно допомагає швидше прижитися.

Зазвичай городники використовують прострочене борошно присипаючи ним посіви редиски, капусти, крес-салату від їх потенційного шкідника крижова блішка.

Захистити рослини на грядці від навали чорної мошки можна присипавши землю під ними шаром борошна. Від вологи воно стає клейкою масою, в ній загрузають та приклеюються шкідливі комахи й втрачають здатність відкладати яйця в землю.

Вважається, що до складу борошна входить азот, фосфор та калій, які збагачують землю й гарним добривом для розсади. Приготуйте ґрунт для вирощування розсади: на 10 л. відро городньої землі додайте 4-5 ст. л. борошна.

Невеликою кількістю борошна присипте компост, а зверху насипте землі. Це дозволить пришвидшити дозрівання його та сприяти швидкому розмноженню корисних бактерій й різної мікрофлори.