Categories: Сад та Город

Як за допомогою цього розчину можна покращити схожість насіння, та мати гарну і міцну розсаду

Щоб простимулювати зріст рослин та посприяти утворенню коренів в процесі розмноження, городники застосовують різні підживлюючі розчини. Велика кількість таких продається в спеціальних магазинах, але можна приготувати такий засіб й в домашніх умовах. Для цього знадобиться звичайний мед.

Користь медової води.

Медова вода містить в собі необхідні мікроелементи, біогенні стимулятори, ферменти, амінокислоти, вітаміни, фітогормони та органічні кислоти, що добре впливає на посадковий матеріал й допомагає активізувати процес вкорінення живців.

Коли медова вода стикається з місцем зрізу живця, відбувається дратування рослинних тканин, завдяки чому щетина білих корінців формується швидше. Якщо посадковий матеріал намочити медовою водою, він швидше пробудиться, дасть сходи, отримає необхідні мікроелементи, які дуже потрібні рослинам.

Медова вода підійде декоративним, плодово-ягідним та овочевим культурам. Наприклад, для смородини, аґрусу, айви, троянди, пеларгонії, томатам та іншим. В живильному розчині зазвичай замочують насіння огірка, гарбуза, кабачка, томату, баклажану, перцю та капусти.

Спосіб приготування та використання меду.

Медова вода допомагає при нарощуванні кореневої системи. Приготувати її легко. Для цього розчиніть 1 ч. л. меду  та 1 л. теплої води. Замочіть живці в воді на 12 годин, зануривши їх на 5-6 см.



Після розкладіть живці по стаканчиках, в постійне місце або в стакан з водою, поки не утворяться корені.

Для медового розчину для насінин знадобиться 1 ч. л. меду та 250 мл води. Насіння покладіть між шарами марлі та залийте розчином з меду. Настоювати потрібно протягом 6 годин.

Перш ніж сіяти насіння, його слід просушити.

За допомогою медової води, перші сходи та вкорінення живців відбуватиметься значно швидше.