Categories: Сад та Город

Як за допомогою апельсинової шкірки виростити здорову та міцну розсаду. Городникам на замітку

В апельсиновій шкірці міститься багато корисних речовин для розвитку розсади. В ній багато калію, фосфору, кальцію, магнію та мікроелементів. Ці речовини покращують структуру ґрунту та допомагають рослинам краще засвоювати поживні речовини. Також, апельсинова шкірка рятує розсаду від молі та попелиці й захищає від хвороб. Існує декілька способів використання апельсинової шкірки для розсади.

Компост.

Додайте шкірку апельсинів в компост, де вона перетвориться на корисне добриво.

Мульча.

Використовуйте апельсинову шкірку в якості мульчі. Просто розкладіть її навколо рослин. Вона зберігатиме вологу в ґрунті та захищатиме від бур’янів.

Настій.

Приготуйте настій з апельсинової шкірки. Залийте їх окропом та залиште настоюватися протягом декількох днів. Використовуйте настій для поливу рослин, щоб вони краще росли та розвивалися.

Посадка в шкірку.

Посадіть насіння або саджанці в апельсинову шкірку. Так рослини будуть краще рости, а також, менше хворітимуть.

Не можна використовувати шкірку, яка була оброблена пестицидами або іншими хімікатами. Якщо рослинам не підходить кислий ґрунт, застосування апельсинової шкірки не піде їм на користь. Не перезволожуйте землю, щоб корені не гнили. Якщо на апельсиновій шкірці є ознаки гниття або плісняви, її застосовувати не можна.

Регулярно підживлюйте рослини апельсиновою шкіркою в якості додаткових добрив.

Шкірка апельсина сприяє кращому розвитку рослин.