Categories: Сад та Город

Як суха гірчиця допоможе позбутися багатьох проблем на городі. Варто знати кожному городнику

Щоб відлякати шкідників з присадибної ділянки, використайте порошок сухої гірчиці. Її змішують з різноманітними сумішами. Це зовсім безпечний, екологічний та ефективний засіб, а ще він дешевий й корисний для рослин.

Використання порошку гірчиці.

Сухий порошок гірчиці діє набагато довше ніж розчинений у воді. Коли стоїть суха погода, даний порошок тримається на поверхні рослин упродовж 7-8 днів, а в деяких випадках до 14.

Розчином гірчичного порошку обробляють рослини ввечері чи рано вранці або в хмарну похмуру погоду, щоб не спеклося на рослинах листя.

Розчин порошку гірчиці від шкідливих комах:

  1. Від колорадського жука.

Розчиніть у 10 л. води 200 гр. гірчичного порошку, накрийте кришкою та дайте настоятися 2-3 години. Отриманий розчин процідіть, влийте 5 ст. л. 9 % оцту та 50 мл. рідкого господарського мила, щоб засіб довше тримався на рослинах.

Обробляйте цим розчином городні культури раз на тиждень, а якщо пішов дощ, то процедуру бажано повторити. Якщо поливати раз на 7-10 днів ґрунт, то можна знищити повністю дротяників у ньому.

  1. Від слимаків та равликів.

Від цих молюсків можна позбутися якщо вкрити шляхи їх пересування шаром порошку гірчиці. Для більшого ефекту змішайте засіб з меленим гострим перцем та деревним попелом в співвідношенні 1:1:1. Ніжна підошва тваринки буде обпікатися й вони згодом зійдуть з ділянки.

  1. Від метеликів та гусені.

Розведіть у 10 л. води тютюновий пил, гірчичний порошок по 1 склянці кожного, закрийте шматком плівки та залиште на 3 доби для настоювання.  Після процідіть рідину та обробляйте ділянку через кожні 14 днів упродовж всього літа.

  1. Від цибулевої та морквяної мухи.

Перед посадкою цибулі чи моркви зробіть рядочки, посипте їх деревним попелом та гірчичним порошком у співвідношенні 3:1. Коли листки цибулі відростуть на висоту 5 см., потрусіть цією сумішшю у міжряддях, а після розпушіть ґрунт. Через 2 тижні після цього процедуру варто повторити.

  1. Від попелиць та кліщів.

Проведіть профілактичні заходи боротьби коли ще немає попелиць на рослинах. Для цього розчиніть порошок гірчиці 100 гр. у 10 л. води, залиште настоюватися упродовж 2 діб у теплому місці, після процідіть, розведіть водою в пропорції 1:2 та додайте 2 ст. л. рідкого господарського мила.

Обробіть цим засобом фруктові дерева до квітнення, повторну процедуру проведіть через 2 тижні коли вони відцвітуть, а після робіть це упродовж літа кожні 14 днів.

  1. Від блішки.

Блішки сильно шкодять молодий буряк, редис, редьку, капусту та дайкон. Для знищення цієї комахи пролийте грядку гірчичним розчином. Розмішайте у 10 л. води пів склянки гірчичного порошку та залиште на 2 години настоюватися. Обприскайте цим розчином рядки овочів, у фазі семидольного листка, а наступного разу при утворенні 4-5 справжніх листочків.



Від капустяної хрестоцвітної блішки в попередній розчин додайте 70 %-ну оцтову есенцію 1 ст. л. та обробіть посадки капусти. Повторіть при новому заселенні рослин блішками.

  1. Від борошнистої роси.

Розведіть по пів склянки порошку гірчиці та солі йодованої у 10 л. води полийте цим засобом за допомогою садової лійки насадження цибулі.

  1. Від вогнівки, мідяниці, пильщика та плодожерки.

В 100 гр. гірчичного порошку додайте 10 л. окропу, накрийте шматком плівки, дайте настоятися упродовж 24 годин, а після процідіть розчин. Влийте рідке господарське мило 40-50 мл. та обприскайте фруктові дерева після цвітіння. Також, можна розчинити у 10 л. води готову гірчицю 6-8 ст. л. та обприскайте нею сад.