Categories: Поради

Як правильно видалити чорну цвіль у ванній – перевірені способи

Ванна кімната – це саме те місце, де найчастіше з’являється чорна цвіль та грибок. Ці небезпечні організми розмножуються через високу вологість та погану вентиляцію у приміщенні. Вони не лише псують зовнішній вигляд стін та меблів, але й негативно впливають на здоров’я людини, викликаючи захворювання дихальних шляхів та шкіри. Тому, з цією проблемою потрібно боротися якнайшвидше. Звичайно, в магазинах представлений широкий вибір засобів для видалення чорної цвілі та грибка, але навіщо витрачати кошти, якщо можна скористатися ефективними народними засобами.

Однак, слід зауважити, що крім видалення чорної цвілі, потрібно вживати запобіжні заходи щодо її повторної появи.

Пропонуємо дізнатися про кілька дієвих способів, за допомогою яких можна швидко позбутися чорної цвілі та грибка у ванній кімнаті.

Як правильно видалити чорну цвіль у ванній – перевірені способи.

  1. Видалення цвілі за допомогою харчової соди.

Потрібно змішати соду з водою, що вийшла пастоподібна маса. ЇЇ слід нанести на уражені цвіллю ділянки та залишити на деякий час. Після чого, содову масу прибрати та витерти начисто поверхню вологою ганчіркою або губкою.

  1. Видалення цвілі за допомогою оцту.

Харчовий 9 % оцет необхідно налити в пляшку з пульверизатором та ретельно обробити ділянки, уражені цвіллю й грибком. Залишити на деякий час, щоб оцет «вбив» цвіль, після чого поверхню витерти начисто вологою ганчіркою.

  1. Видалення цвілі за допомогою пасти з оцту та соди.

Потрібно змішати соду з оцтом до утворення пастоподібної суміші. Цю пасту нанести на уражені цвіллю ділянки, залишити на декілька хвилин, а потім прибрати та протерти вологою ганчіркою.

Що краще видаляє чорну цвіль: сода або оцет?

Ці два засоби однаково чудово видаляють чорну цвілі у ванній. Сода має антисептичні та абразивні властивості, які допомагають механічно видалити цвіль. А оцет має дезінфікуючі та відбілюючі властивості, які допомагають вивести плями від цвілі, що в’їлися.

Для більш кращої ефективності, ці два засоби можна об’єднати.