Categories: Поради

Як правильно обрати місце для орхідеї, щоб весь час гарно та пишно цвіла

Орхідеї дуже примхливі в догляді, якщо не знати як саме доглядати за ними. Перш за все їм тяжко адаптуватися під домашні умови. Тому, про них потрібно дбати та створити необхідні умови, наближені до природних.

Влітку орхідеї поливають 1 раз на 7 днів. Води наливають так, щоб вистачило замочити коріння та гальку, що розкладена під горщиком. Субстрат не повинен пересихати.
В період зростання кожен тиждень орхідея потребує підживлення рідким добривом.
Взимку полив здійснюється раз на місяць. Орхідею ставлять в тепле місце. Також, при поливі слід обприскувати надземну частину, але не додавати підживлення.
Орхідеї не люблять надмірної кількості світла, інакше перестають квітнути, а листя стає жовтим та зморщується. Місце розташування є важливим фактором.
Початківцям краще обирати орхідею фаленопсис. Вона невибаглива та постійно росте. При правильному догляді рослина буде жити до 7 років.
Фаленопсиси гарно почувають себе в глибині кімнати, але їм слід забезпечити штучне освітлення. Температура повітря в приміщенні повинна становити 16 градусів тепла. Полив рослини має бути помірним та здійснюватися, коли коріння злегка підсохне. Вода не повинна потрапляти на точку зростання, інакше квітка почне гнити.

Пересадка.

Не потрібно дуже часто пересаджувати орхідеї, бо вони це погано переносять та відчувають стрес. Все залежить від сорту рослини. Переважно пересадку здійснюють раз на 2 роки. Однак, епіфітні пересаджують раз на 3-4 роки, а квіти, що культивуються на земляних сумішах — ще рідше.



Пересаджувати квіти краще методом перевалки в горщик більшого розміру зі збереженням грудки. Найбільш це важливо для дендробіумів. Їхні корінці щільно обплітають субстрат, тому відокремлення без ушкодження не можливе.