Categories: Сад та Город

Як боротися з капустянкою на городі. Самі дієві методи

Вже настав час висадки розсади в відкритий ґрунт. Однак, вона може постраждати від капустянки. Щоб цього не сталося, приготуйте для неї приманку.

Для цього розріжте картоплю, не знімаючи шкірку, на чотири частини.  Приготуйте розчин з «Актори» 0,5 гр. на 0,5 скл. води та замочіть в ньому картоплю на  2-3 дні. Також, можна замочити й цілі картоплини та закопати в компост, де вони проростуть й стануть приманкою для капустянки.

Приготуйте гречану, перлову або вівсяну кашу. На 0,5 кг. крупи знадобиться 1-2 ст. л. нерафінованої олії. Після приготування додайте в кашу 1 гр. «Актори» та залиште настоюватися на 24 години. Потім потрібно зліпити з неї кульки невеликого розміру. Покладіть їх в ходи шкідника або просто присипте на 1-2 см ґрунтом на тих ділянках, де з’являється капустянка.



Також, можна зробити приманку з пива. Налийте невелику кількість пива в пластикові або скляні пляшки з широкими горлечками, об’ємом 0,5 л та обмотайте отвір бинтом. Розташуйте пляшки в ґрунті під нахилом, щоб горлечко знаходилося на рівні землі. Змочіть бинт пивом, обприскайте ним ґрунт навколо та накрийте зверху руберойдом, картоном або старим лінолеумом. Під таке укриття покладіть декілька камінців або дерев’яних планок, щоб капустянка змогла легко дістатися до пива. Час від часу прибирайте укриття й якщо на бинті утворилися отвори, тоді капустянка вже в пастці. Дістаньте пляшку, помийте, налийте свіжого пива та поверніть приманку на місце.