Categories: Сад та Город

Великий врожай кабачків кожного року. Кілька порад від досвідчених городників

Насіння кабачків сіють у відкритий ґрунт тоді, коли середньодобова температура буде триматися не нижче 150С.

  1. Вибір місця.

Сіють насіння кабачків на добре освітленому місці, але у другій половині дня на них має падати розсіяна тінь. Грядка де будуть рости ці овочі не повинна бути кислою, знаходитися на протязі та подалі від гарбузових культур таких, як огірки, патисони, кавуни й дині. Вибирайте ділянку під кабачки після капусти, картоплі, бобових культур, буряку, цибулі, моркви та зелені.

  1. Підготовка ділянки під кабачки.

Ділянку для посіву кабачків підготуйте ще з осені або за місяць навесні. Для цього внесіть наступну суміш, кількість вказана для 1 кв. м.: 20 гр. сульфата калію, 30 гр. суперфосфату та 15 гр. аміачної селітри. Це мінеральне добриво перекопайте разом з землею не менше ніж на 30-35 см в глибину. Додатково внесіть трохи органічного добрива у вигляді перепрілого перегною чи компосту. Землю розпушить й вирівняйте за допомогою грабель, після на 7-10 днів вкрийте. Для цього візьміть агроволокно чи плівку, щоб грядка змогла за цей час добре прогрітися.

  1. Підготовка насіння кабачків до посіву.

Бажано придбати у спеціалізованому магазині кабачкове насіння обробленим та готовим до посіву. Вирощене ж власноруч насіння кабачків висівають після замочування на 2-3 години у підігрітій воді, при бажанні додайте стимулятор росту. Після загрози заморозків можна висівати таке насіння у відкритий ґрунт.

Щоб перевірити схожість насіння кабачків, проведіть його пророщування. Покладіть його у невеликий тканинний мішечок, намочіть водою та помістіть в пластиковий лоток чи звичайний пакет. Поставте його в тепло, де температура має бути близько 24-260С. Коли насіння проросте, висадіть його на грядку.

  1. Посадка кабачків за схемою.

Садіть насіння кабачків на певну відстань, бо дорослі рослини мають дуже великі кущі, які будуть затіняти один одного при дуже тісній посадці.

Тому, буде правильним діяти за такою схемою:

Викопайте невеликі лунки на глибину 3-4 см на відстані 70 см одна від одної, покладіть на дно кожної по 2-3 насінини на ребро та засипте ґрунтом.

Пророщене ж покладіть паростком догори, а потім добре полийте та замульчуйте сухою рослинністю або вкладіть перепрілим перегноєм.

Щоб рослини швидко пішли в ріст, поставте зверху велику пластикову баклажку без дна та накрийте плівкою чи агроволокном, щоб вберегти від зворотних заморозків. Як тільки встановиться стабільно тепла погода, грядки звільніть від укриття та розпушіть землю.