Categories: Сад та Город

У які ємності краще садити розсаду, щоб гарно росла та не хворіла. Городникам на замітку

Ємності для розсади бувають різні. Вони виготовляються з різних матеріалів та бувають будь-якої форми й розмірів.

Целюлоза, торф’яні горщики та касети.

Ємності з щільного матеріалу, які використовуються протягом 3-4 тижнів. При поливі розсади раз на 2 дні, під кінець місяця горщики розмокнуть. Однак, до кінця періоду вегетації не можна висаджувати розсаду в ґрунт. Такі ємності мають й позитивні сторони. Вони добре провітрюються та пропускають вологу. Це дозволяє кореневій системі розвиватися в прискореному темпі.

Кераміка.

Керамічні горщики добре пропускають повітря, але вступають в хімічну реакцію з мінеральними солями, що містяться в добривах. Тому, можуть відбуватися зміни кислотності ґрунту. Також, це впливає на повільне потрапляння поживних речовин до кореневої системи.

Джут.

Така ємність буде служити дуже довго. Вона не крихка та не б’ється, але коштує дорожче. В ємності з джуту кореневій системі легше дихати, тому розвивається вона значно швидше та якісніше. Пластикові, поліетиленові та поліпропіленові горщики найпопулярніші.

Пластик.

Такими горщиками користується майже кожен городник. Однак, варто звернути увагу на маркування ємності. Обирайте більш щільний пластик або поліпропілен. Звертайте увагу на цифри 1, 2, 4 та 5. Пластик з іншими значеннями не підходить для вирощування розсади.