Categories: Сад та Город

Три кращі підгодівлі для розсади перцю. Росте міцною і не жовтіє

Перець — це досить примхлива культура, яка потребує особливого догляду та підживлення. Досвідчені агрономи розповіли, чим необхідно підживлювати розсаду перцю, щоб вона виросла здоровою та міцною.

Йодний розчин.

Йод позитивно впливає на фітоімунітет перцю. Для приготування підживлення, потрібно розвести в 1 л. води 1 краплю йоду. Цим розчином слід підживити ґрунт, після цього полити чистою водою. Для гарного ефекту, достатньо лише одного такого підживлення.

Бананова шкірка.

Бананова шкірка містить в собі безліч поживних елементів, які необхідні для розсади перцю. Щоб приготувати підживлення, потрібно шкірку банана висушити в духовці та подрібнити за допомогою кавомолки до порошкоподібного стану. Потім, цим порошком слід присипати розсаду.

Розчин перекису водню.

Підживлення цим розчином сприяє швидкому та здоровому зростанню розсади перцю. Для приготування розчину потрібно розвести 2 ст. л. перекису водню у 2 л. води. Використовувати приготовлений розчин можна як для поливу, так й для обприскування розсади. Проводити обробку варто більше 3 разів кожні 2 тижня.