Categories: Кулінарія

Смачне та швидке в приготуванні полуничне варення. З’їдають його завжди першим

Завдяки цьому рецепту та деяким хитрощам, ви зварите дуже смачне варення з полуниці. Цей рецепт вам дуже сподобається й ви постійно будете готувати варення тільки так.

Складові для приготування:

  • Полуниця – 2000 грамів;
  • Цукор – 1000 грамів.

Хитрощі у приготуванні варення:

  1. Мийте ягоди під проточною водою. Полуниця не любить замочування, тоді вона виходить водянистою. Скористайтесь ситом.
  2. Не додавайте під час варіння воду. Тоді ягоди у варенні будуть цілими, а саме варення густим та насиченого кольору. Засипте ягоди цукром та залишіть на деякий час, бажано на ніч. А вже зранку починайте варити варення. Засипайте пів порції цукру, а іншу додавайте під час варіння.
  3. Варіть варення у широкому тазу, випаровування йде високе, а температура варіння залишається низькою. Також, варення у тазу швидше остигає, не пригорає та стає густим. У каструлі такого смачного варення не вийде зробити.
  4. Варіть варення у декілька етапів. Закипить – вимкніть – закипить – вимкніть. Після закипання, потрібно прибрати піну та проварити ягоди пару хвилин. Бажано повторювати процедуру три рази, тоді у вас вийде ідеальне варення з гарними ягодами, а колір буде насичено – рубіновим.
  5. Полуниця не любить стояти та не поспішає варитись. Робіть також, три етапи. Полуниця краще просочиться сиропом, не втратить смак та колір. Чим більший проміжок часу між етапами – тим краще.
  6. Можна закривати варення у чисті банки, не обов’язково їх стерилізувати. Накривати банки рушником теж необов’язково.

Бажаємо успіхів!