Categories: Цікаве

Скільки можна зберігати борщ в холодильнику. Господині на замітку

За один раз з’їсти цілу каструлю борщу не вийде навіть у великої родини. Тому, варто знати, як та скільки можна зберігати його в холодильнику. Деякі фактори мають вплив на термін придатності борщу.

Існує твердження, що зберігати борщ в холодильнику слід не більше 24-72 годин. Однак, обов’язково, при температурі не більше 5 градусів тепла. Якщо у страви змінився колір або з’явився кислий запах, значить він зіпсувався.

На термін зберігання страви можуть впливати деякі фактори.

Інгредієнти.

Якщо в страву додають продукти із вмістом консервантів, термін зберігання збільшуються, а без них — прискорюється псування.

Якість продуктів.

Щоб борщ довше зберігався, використовуйте для його приготування лише свіжі та якісні продукти.

Посуд для зберігання.

Не в кожній каструлі можна зберігати борщ протягом тривалого часу.

Умови охолодження.

Щоб збільшити термін зберігання борщу, ставте в холодильник готову страву лише після повного її охолодження.

Враховуйте терміни придатності продуктів, які будуть додаватися до борщу. Страву на м’ясному бульйоні можна зберігати не більше 3 днів. Якщо додаються копченості — не більше 2 днів. При додаванні грибів — добу. Борщ із додаванням квашеної капусти можна зберігати не більше 3 днів. При додаванні свіжої зелені — добу.

Для продовження терміну зберігання можна додати до страви сіль, оцет або сік лимона. Щоб борщ був смачним, під час варіння видаляйте піну. Ставте готову страву в холодильник тільки тоді, коли вона повністю охолоне. Використовуйте емальовану каструлю для зберігання. Не можна залишати в борщі ложку або черпак. Зберігайте борщ в холодильнику при температурі 5 градусів тепла. Розігрівайте лише необхідну кількість порцій.