Categories: Сад та Город

Щоб петунії пишно цвіли, потрібно дотримуватися цих п’яти правил

Секрет успіху у вирощуванні петунії.

велика ємність +регулярні підживлення та достатній полив +видалення відцвілих квіток.

1. Коренева система в петунії дуже потужна, тому землею необхідно довільно багато: 5 л ґрунту на одну рослину. B контейнер або горщик об’ємом 10 л. можна садити лише 2 петунії.

2. «Покусати» петунія дуже любить. Починайте підгодовувати рослину вже через 2 тижні після першого пікірування розсади. У «дитячому» віці зростання необхідні добрива із вмістом азоту. Пізніше для закладки бутонів потрібен фосфор і калій. Некореневе підживлення добре проводить комплексними добривами з мікроелементами. Залізо для петуній – важлива складова частина живлення. На його нестачу рослини реагують пожовтінням листя. Виправити це допомагає хелат заліза. Достатньо 3-4 обробки з інтервалом у кілька днів.
Розрослі рослини потрібно підгодовувати кожні 5 днів, чергувати кореневі та позакореневі підживлення. Дуже люблять петунії монофосфат калію.

3. Усі петунії дуже важливо не перелити, т.к. на цьому етапі рослина схильна до чорної ніжки. А ось дорослі петунії люблять величезний полив. Але короткочасне пересушування ґрунту переносять нормально.



4. Квітки, що відцвіли, необхідно видаляти. Це провокує нову свободу цвітіння. Але якщо раптом воно знизиться, можна обірвати коробочки з насінням і відмерлі квіточки, підгодувати, і петунія вразить вас новим цвітінням!

5. Якщо ви хочете, щоб петунія кущала і не тяглася одним стеблом вгору, необхідно її прищипнути над третім листом.