Categories: Сад та Город

Щоб мати гарний часник в цьому році, його потрібно підгодувати цим добривом на початку весни

Зазвичай, часник висаджують під зиму, а ранньою весною його, обов’язково, слід підживити. Завдяки якісному та правильному підживленню, збільшиться врожайність часнику та розмір його головок.

Карбамід — це мінеральне добриво, яке має найбільшу концентрацію азоту. Азот надзвичайно важливий для формування й росту культури.

Перед підживленням часнику, землю на грядці слід розпушити. Щоб приготувати розчин добрива, потрібно розвести 2 ст. л. сечовини у 10 літрах води.

В деяких випадках, карбамід можна замінити на селітру або нашатир.

Нітрофоска — це комплексне добриво, яке забезпечує життєдіяльність рослин, тому його можна вносити на будь-якій стадії розвитку. Нітроамофоска складається з 3 основних компонентів: азоту, калію та фосфору.

Дане добриво рекомендовано застосовувати через 2 тижні після азотного підживлення. Отже, потрібно розвести у 10 літрах води 40 гр. нітрофоски та ретельно перемішати до повного розчинення. Підживлювати часник краще рано вранці або пізно ввечері.

Сульфат калію — це висококонцентроване безхлорне калійне добриво, яке збільшує кількість вітамінів та цукрів в овочах, підвищує стійкість до хвороб й збереження кінцевого продукту.

Часник необхідно полити розчином цього добрива з розрахунку: 20-30 грамів на 10 л. води на 1 м2.

Пам’ятайте, що через 2 дні після сірчанокислого калію, потрібно підживити часник суперфосфатом для більшої ефективності. Для цього слід розвести 40 гр. сульфату калію у 10 літрах теплої води.