Categories: Поради

Що слід зробити, щоб позбутися від жучків в кухонній шафі. Прості та дієві методи

Дрібні жучки, які несподівано з’явилися в кухонних шафах, різних крупах або борошні, доставляють безліч проблем.
Найпоширеніші комахи, які заводяться в харчових продуктах — це хлібні точильники, борошноїди й харчова міль.

Ці шкідники дуже небезпечні для людини, бо можуть викликати алергію, отруєння й інші захворювання.

Найчастіше, цих шкідників приносять додому з магазину, пересипаючи з пакетів в ємність для сипучих, бо саме в пакетах вони відмінно зберігаються, розмножуються й відкладають яйця.

Як тільки помітите цих комах на своїй кухні, не гайте часу, одразу починайте з ними боротьбу ефективними методами, які допоможуть вбити цих «непрошених гостей».

Види жучків та їх знищення:

Суринамський борошноїд.

Цей жук полюбляє жити в борошні, манці, макаронах, пшеничних й рисових крупах. Він буває коричневого або чорного забарвлення й виростає завдовжки 3-4 мм.

Якщо знайшли в крупах цих жуків, обов’язково викиньте ці припаси, бо більше нічого не допоможе. Після цього, ретельно вимийте всі кухонні шафи й шухляди дезінфекційним розчином. Потім, порозкладайте зубчики часнику й лаврові листки по всьому кухонному гарнітуру.

Хлібний точильник.

Ці представники заводяться в хлібі, випічці, печиві, галетах, сухофруктах й трав’яних чаях. Вони коричневого забарвлення й мають округле тіло завдовжки до 3 мм. Завдяки тому, що вони вміють літати, їх вивести дуже складно. Жучки потрапляють в будинок з вулиці або з продуктами й можуть ховатися в щілинах дерев’яних рам. Тому, варто позакривати всі існуючі пустоти в рамах, підлозі й меблях. Зберігайте продукти в скляних ємностях з щільно закритою кришкою. Регулярно мийте й просушуйте хлібницю.

Харчова міль.

Вона дуже схожа на метелика, досягає 1 см. в довжину, має темне забарвлення й вміє літати. Як тільки міль з’являється на кухні, то одразу починає відкладати яйця де завгодно: на кухонних поверхнях, в продуктах, крупах, сухофруктах, тощо. Побачивши маленьких черв’яків в продуктах, миттєво викиньте їх. Кухонний гарнітур обробіть дезінфекційним засобом й покладіть пастки на основі лавандової олії.

Профілактика й методи боротьби з шкідниками.

Заражені крупи та борошно відправте в морозильну камеру на всю ніч або пропечіть в духовці 10 хвилин при 110 °C. Після цього просійте й переберіть продукти.

Бобові залийте водою та залиште на 10-15 хвилин. Через вказаний час, всі личинки й жучки спливуть, далі вийміть їх, а бобові повністю висушіть.



Перед покупкою, ретельно розглядайте крупи й обирайте продукти тільки в прозорих упаковках.

Для профілактики від шкідників, обов’язково, оглядайте запаси мінімум 1 раз на місяць. Також, регулярно дезінфікуйте кухонні поверхні шухлядок, шаф й полиць. Зробіть розчин з господарського мила й води або оцту, додавши кілька крапель олії лаванди. Оброблені поверхні залиште до повного висихання.

Ємності, в яких будуть зберігатися продукти, повинні бути чистими й сухими.

В спеціальних магазинах  продаються різні засоби для боротьби з шкідниками на кухні. Обирайте отруту на рослинній основі з мускатним горіхом, екстрактом ромашки та лаванди, бо вони не шкодять здоров’ю.

Запам’ятайте, найважливіше, не скуповуйте всі прилавки з крупами, щоб не потрібно було їх довго зберігати, а потім боротися з «непроханими гостями».