Categories: Сад та Город

Що робити з ірисками, після того, як вони відцвіли. Три головні поради

Коли іриси відцвітуть, варто збільшити догляд за ними. Це потрібно, щоб на наступний рік квітка змогла, накопивши сили, тривало та яскраво цвісти.

  1. Обрізка.

Після цвітіння зріжте з рослин квітконоси та видаліть їх з ділянки. Вони можуть бути розсадником шкідників чи хвороб. В насіннєвій коробочці почнуть розвиватися насіння й забирати з рослини всі поживні речовини, перешкоджаючи їй добре підготуватися до зимівлі.

Тому, за допомогою гострого та стерильного секатора зріжте квітконоси в районі листової розетки, а також, зріжте сухі, пожовклі й підгнивші листки.

Вже у вересні зріжте всю надземну частину рослини на висоту 13-15 см від кореня.

  1. Проведення розділення та пересадки ірисів.

Кожний рік на кущах ірисів утворюються дітки, що призводить до збільшення площі коренів, від чого рослина недоотримує потрібного харчування. Це негативно відображається на рослини та її розвитку.

Згідно агротехніці вирощування ірисів, потрібно через кожні 3 роки пересаджувати їх та розділяти на окремі кущі. Це робіть після повного завершення цвітіння цих квітів.

Спочатку за допомогою лопати підкопайте кущ рослини, звільніть її від квітконосів, обріжте листки заввишки 15 см., а корені на 2/3 загальної довжини. Після розділіть на кущі та розсадіть їх в землю.

  1. Підгодівля.

Щоб рослина заклала на наступний рік багато квіткових бруньок її потрібно підживити. Для цього підготуйте рослину через 21 день після її квітнення. Змішайте 60 гр. суперфосфату та 30 гр. калійної солі. Норма внесення добрива: 15 гр. під кущ, а зверху притрусіть шаром ґрунту. Таке добриво варто вносити під рослини два рази з інтервалом в 3 тижні між ними.