Categories: Кулінарія

Що потрібно зробити, щоб квашена капуста зберігалася якомога довше і не перекисала

Зазвичай, квашену капусту зберігають у холодильнику, але навіть там вона може зіпсуватися. Насправді, існує безліч причин цього явища — це ємність, в якій зберігається капуста, температура та рецепт приготування. Для більш довгого зберігання квашеної капусти, розумні господині користуються деякими лайфхаками.

Ємність.

Тримати заготовку у пластикових контейнерах не варто, бо вона швидко зіпсується. Ліпше зберігати її в скляних або емальованих ємностях, головне, щоб емаль була без подряпин. А ще, можна використати гніт, з ним капуста простоїть, приблизно 5-6 місяців.

Температурний режим.

Ідеальна температура для зберігання квашеної капусти від 0 до + 4°C.

При низьких температурах заготовка зберігається набагато довше й краще.

Лайфхаки під час приготування капусти.

Є одна важлива хитрість – це розсіл повинен повністю покривати верхній шар капусти. Для більш тривалого зберігання, можна налити зверху трохи будь-якої рослинної олії та тільки краще рафінованої.

Також, для тривалого зберігання капусти, досвідчені господині, під час приготування додають трохи більше солі в розсіл, а в саму капусту журавлину. Вона являється натуральним природним консервантом, а також, надає капусті неперевершеного смаку.