Categories: Сад та Город

Що потрібно зробити на початку весни у саду. 5 основних справ, про які не варто забувати

Кожен садівник повинен в кінці зими виконати 5 обов’язкових справ на своїй дачній ділянці. В подальшому, це допоможе уникнути різних проблем, пов’язаних із посадкою й вирощуванням плодових дерев та чагарників.

Ретельний огляд дерев та чагарників.

Слід добре перевірити дерева та чагарники на наявність різних шкідників. При їх виявленні потрібно обов’язково провести обробку інсектицидами.

Прибирання снігу та сміття з ділянки.

Якщо в останні тижні був сильний снігопад, тоді необхідно прибрати снігові завали. Також, варто очистити ділянку від різного сміття, яке назбиралося протягом зими. При виявленні органічних відходів, їх потрібно відправити в компостну яму для подальшого підживлення дачної ділянки.

Обрізання дерев та чагарників.

В кінці лютого, потрібно проводити обрізку дерев та чагарників. Зазвичай, обрізати необхідно пошкоджені, хворі, занадто тонкі або не плодоносні гілки.

Налагодження парника.

Парник, що потребує ремонту, необхідно заздалегідь починати лагодити, щоб встигнути до березня.

Якщо вчасно облагородити парник, тоді проблем з весняною посадкою культур не буде.

Перевірка добрив на якість.

Добрива, які зберігалися на дачі протягом зими, потрібно перевірити на якість. Варто дізнатися, чи можна ще використовувати це добриво. Найчастіше, проблеми можуть бути із залишками деревного попелу, бо він міг відволожитися. Щоб цього не сталося, необхідно тару з добривом занести в сухе приміщення.