Categories: Сад та Город

Що можна садити між рядками часнику, щоб не втратити врожай

Якщо на присадибній ділянці обмаль місця, а городніх культур таке велике розмаїття й кожного хочеться мати хоч трішки на городі. Цьому можна зарадити, якщо знати правила вирощування рослин по сусідству та загущення посадок.

Маючи корисний досвід досвідчені городники діляться інформацією, що можна садити між рядками часнику.

Для чого садять рослини між рядками часнику.

Часник володіє антибактеріальними властивостями, тому може відлякувати шкідливих комах та пригнічує патогенні гриби й бактерії. Він здатен добре захистити багато городніх культур, які себе комфортно почувають поряд з часником.

Посіви моркви.

Морква постійно заселяється попелицями та личинками морквяної мухи, які завдають серйозну шкоду рослинам. Аромат часнику відлякує цих шкідників, що дає змогу моркві добре рости.

Столовий буряк.

Сіяти поряд з часником буряк корисно як і моркву.

Помідори.

Садити часник поряд з високорослими томатами вигідно обом культурам. Томати не затіняють часник, а він в свою чергу захищає їх від фітофтори та численних шкідливих комах.

Салатні культури.

Ці культури можна сіяти між рядками часнику, бо їх можна вирощувати кілька разів за сезон. Вони дуже швидко ростуть й мають не дуже велику надземну частину. Часник же добре захищає салат від шкідників.

Садові полуниці та суниці.

При закладанні нової ділянки цих рослин, варто посадити між ними чи по периметру грядки часник. Це захистить основну культуру від сірої гнилі та постійно атакуючих шкідників.