Categories: Сад та Город

Розсада помідорів і перцю витягнулася: 3 простих способи, як швидко виправити цю ситуацію

Варто трохи забути, і розсада швидко витягується. Напевно, у кожного бувало таке, що паростки стоять бліді й худі, скручені та звивисті. Для розсади дуже погано. Часто це лихо зустрічає у новачків. Але повірте, що й у досвідчених дачників також часто можна зустріти таку розсаду. Цю ситуацію можна виправити, навіть якщо розсада витягнулася до непристойності.
Причин витягування багато. Які вже були раніше розглянуті на каналі, які обов’язково розглянемо в окремій статті. Також що ж можна зробити з такою негарною розсадою?
Все просто!

Насправді врятувати молоді паростки дуже просто. Досить просто їх пересадити в іншу ємність, максимально заглибивши. Ось прямий до самих листочків, які навіть ще можуть не відкритися повністю. Є й інший простий варіант, якщо розсада звивиста. Можна спробувати акуратно скрутити її і притиснути до землі, присипавши зверху новим шаром. І нехай так рослини постоять за тих же умов 1-2 дні, а потім обов’язково треба переставити на світле місце, щоб вони знову не почали тягнутися.

Також у цей час дуже добре обприскатиме таку розсаду «Епіном» або «Цирконом». І ось побачите, що через тиждень врятована розсада буде чудово виглядати, як би з нею і не трапилося жодного лиха. Тому виправляти ситуацію з витягуванням найкраще на перших етапах. Далі буде тільки складніше і моторніше справлятися з такими рослинами.
Виправлення на пізніх етапах.

Тут можна назвати два варіанта. Або знову пересадити рослини, заглиблюючи їх (тільки в даному випадку знадобиться дуже глибока і велика ємність. У цьому й проблема), або застосувати радикальний метод. Радикальний метод — це обрізка верхівки та її укорінення. Спосіб дуже гарний. З однієї рослини вийде дві. Але знову ж таки доведеться довго возитися, не кожен має багато вільного часу.