Categories: Сад та Город

Розчин, яким поливають томати, щоб було якомога більше зав’язків

Томати є найулюбленішими овочами, бо мають приємний солодко-кислий смак. Якщо за ними добре та правильно доглядати, то в результаті отримаєте гарний й чималий врожай солодких помідорів.

Підгодівля томатів.

Для підгодівлі помідор придбайте в спеціальних крамницях комплексне добриво з вітамінами, макро- та мікроелементами.

Висаджену помідорну розсаду у відкритий ґрунт підгодуйте добривом з азотом. Це пришвидшить приживлюваність та знизить стрес рослин.

Щоб томати продуктивно та рясно цвіли, підгодуйте їх добривом з вмістом калію, а щоб накопичили достатню кількість цукру й вуглеводів, підживіть фосфором.

Підгодівля за допомогою народних методів.

Навесні, після висадки помідорної розсади у відкритий ґрунт, підгодуйте її розчином йоду. Для цього розчиніть у 10 л. води 2 краплі звичайного йоду. Коли з’являться бутони на томатних кущах, обробіть їх цим розчином ще раз.

Для збільшення врожаю томатів, підгодуйте кущі екологічним добривом на основі хвоща польового. Зірвану траву хвоща подрібніть, залийте підігрітою водою, накрийте кришкою та залиште на 7 днів, щоб суміш добре настоялася. Таким розчином можна обробляти рослини позакореневим способом та кореневим.

Популярний та дешевий засіб до складу якого входить багато фосфору, калію та інших мікроелементів є попіл після спалення бур’янів, гілок й дерев. Розчиніть 200 гр. деревного попелу у 10 л. відрі води, дайте настоятися упродовж доби та підживлюйте свої томати упродовж всього сезону.

Коли стоїть сильна спека, використайте розчин борної кислоти. Для цього залийте 10 гр. препарату невеликою кількістю води, після розведіть його 10 л. води.