Categories: Сад та Город

Посійте ці квіти в січні, щоб ранньою весною мати свою розсаду

Дачники продовжують працювати навіть взимку. Тому, вирощують розсаду для подальшої пересадки на постійне місце зростання. Тут потрібно дотримуватися певних правил, бо деякі з рослин висаджують навіть в січні.

Лобелія.

У цієї квітки тривалий цикл розвитку до 80 днів, тому її саджають в січні. Підготуйте ґрунт, з невисоким рівнем кислотності, змішайте насіння з піском та розподіліть по поверхні. Перед посадкою землю слід зволожити. Потім накрийте все плівкою та кожен день обприскуйте розсаду. Через 14 днів з’являться перші сходи. Після цього розсаду можна буде перенести в добре освітлене місце.

Гвоздика Шабо.

Ця рослина дає квіти лише через 6 місяців після посадки. Тому, краще займатися посівом в січні. Заповніть ємність родючим ґрунтом та утворіть борозни в 3 мм. Засипте в них насіння та присипте річковим піском. Накрийте розсаду плівкою та поставте в світлому місці.

Бегонія.

Для цієї рослини знадобиться пісок, торі та листова земля, в пропорції 1:1:2. Спочатку потрібно зволожити ґрунт, а потім посадити в нього насіння. Накрийте плівкою та поставте в теплому місці при температурі 20-22 градусів тепла. Після появи сходів періодично ненадовго прибирайте укриття.

Якщо завчасно виконати ці роботи, розсада буде в потрібному стані для пересадки в відкритий ґрунт.