Categories: Сад та Город

Посадка живців винограду осінню. Як правильно це робити, щоб добре прижилися та гарно перезимували

Для вирощення гарного врожаю винограду, потрібно дотриматись правил осінньої посадки. Осіння посадка не погана, але виноград потрібно накрити, щоб він комфортно перезимував. Вже весною ви будете милуватись молодими пагонами.

Сприятливий час для висадки – до початку заморозків, жовтень. Висаджуйте саджанці у ямки, на південній стороні будинку. Поглиблення зробіть розміром 80:80:80 см. Розділіть викопаний ґрунт на дві частини, у верхній шар насипте 1 кг. перегною та 0, 5 кг. калійно – фосфорне добриво. Засипте суміш у яму на 0,5 м. та полийте. Через два тижні висадіть саджанці, але перед тим, як їх садити занурте їх у воду на 24 години та приберіть хворе коріння.

У землю поруч встроміть палицю та трохи її прикопайте. Шар землі, який залишився перемішайте з піском та дрібним щебенем. Цю суміш висипте у яму. Накрийте саджанець пляшкою та накрийте агроволокном. Гарно пролийте землю.

Посадка живців винограду.

Восени відрізають на винограді пагони – живці. Відрізають однорічні пагони, які мають 4 бруньки. Сприятливий час для посадки живців – жовтень – листопад. Садіть їх на відстані 15 см. у гарно зволожену землю теплою водою. Накрийте саджанці поліетиленом. Весною його приберіть.