Categories: Сад та Город

Підживлення огірків розчином з дріжджів. Швидко ростуть та не хворіють

Підживлення допоможе виростити гарний врожай огірків, тому варто обирати дієві добрива. Одним із них є дріжджове й завдяки йому огірки ростуть швидше та мають гарний смак.

Яка користь дріжджів?

Це одноклітинні грибки, які потім стають кормом для мікроорганізмів, коли потраплять у ґрунт. Після потрапляння у землю дріжджів, органічні добрива краще засвоюються. Огірки починають швидше рости, якщо ґрунт на початковому етапі був багатий на органіку.

Дріжджовий розчин, під час посадки розсади, сильно прискорює розвиток коріння. Це відбувається завдяки амінокарбонових кислот, білків та мікроелементів, які містяться у ньому.

Здорове та розвинене коріння, краще всмоктує вологу та поживні речовини з землі, нарощують зелену масу та підвищують якість плодів.

Позакоренева підгодівля дріжджами підвищить імунітет рослин.

Таке підживлення має тривалий ефект, тому часто його використовувати не потрібно.

Можна застосовувати сирі та сухі дріжджі. Свіжі зберігайте у морозильній камері, а перед приготуванням добрива розморозьте до стану пластиліну.

Існує безліч рецептів добрив:

  • 1000 грамів свіжих дріжджів розчиніть у 5000 мл. теплої води. Додайте 60 грамів цукру. Приберіть суміш у темне місце на 5 годин. Після додайте 50 л. теплої води та перемішайте.
  • Гарно підвищить імунітет такий розчин. У 1000 мл. підігрітого молока розчиніть 100 грамів дріжджів та залишіть на 4 години. Після додайте 10 л. води та рясно обприскайте огірки ввечері. Ще можна підживити прикореневим способом наливши під 1 кущ – 1500 мл. добрива. Для посилення ефекту додайте на 10 л. добрива – склянку золи та ½ склянки крейди.
  • Стимулятором утворення сильних суцвіть та плодів є аскорбінова кислота. Допомагає перенести стрес під час сильної спеки. У 5000 мл. води розчиніть 10 грамів сухих дріжджів та 2 грами аскорбінової кислоти. Залишіть суміш настоюватись 7 днів у теплому та темному місці. Розчиніть суміш з водою у співвідношенні 1 до 40 перед використанням. На 1 кущ знадобиться 500 мл. добрива.

Коли вносити добрива?

  1. Через 10 днів після висадки у ґрунт. Не забудьте перед цим внести азотні добрива.
  2. Під час квітнення, перед цим підживіть огірки фосфором. Збільшиться швидкість розвитку та кількість зав’язей в огірків.
  3. Після першого збору врожаю. Огірки виростуть міцними, хрусткими та смачними.

Підживлювати огірки можна не більше 3 разів протягом всього періоду зростання. Дотримуйтесь пропорцій, щоб не нашкодити насадженням.