Categories: Сад та Город

Підгодівля розсади після висадки її у відкритий ґрунт. Росте міцною та здоровою

Пропонуємо ознайомитися з основними пропорціями приготування підживлення для різноманітних овочів.

Огірки.

Для приготування розчину від всіх хвороб, в 10 л. води розчиніть 1 л. молочної сироватки та 20 крапель аптечного йоду. Для утворення зав’язі пролийте огірки під корінь розчином з 10 л. Води та 1 л. молока.

Томати.

Для приготування розчину від всіх хвороб, в 10 л. води розчиніть 1 л. молочної сироватки та 20 крапель аптечного йоду. Відкрийте пляшечки з йодом в теплиці на відстані 2 метрів — це захистить їх від фітофтори. Обприскайте томати від цієї хвороби розчином фурациліну – 1 пігулка на 1 л. води або нарвіть з відро трави хвоща польового, накрийте  та залиште так на 3 дні. Після залийте водою та полийте цією кремнієвою рідиною помідори від фітофтори.

Капуста.

Влийте в садову лійку з водою 2-3 ст. л. аміаку — це захистить капусту від шкідників. Розчиніть в 10 л. води 1 ст. л. 70% оцту від хрестоцвітної блішки. Від гусені розчиніть в 3 л. води пляшку настойки валеріани та додайте трохи рідкого мила. Щоб почали формуватися качани, полийте зверху капусту розчином йоду — 40 крапель йоду на 10 л. води.

Корисні поради:

  1. Розчином аміаку – 2-3 ст. л. на 1 л. води пролийте полуницю до цвітіння, посадки цибулі й часнику від шкідливих комах та попелиць.
  2. Розчином марганцю – знезаразьте ґрунт від грибків та бактерій. Слабким його розчином — підживіть посіви моркви.
  3. Хвойним настоєм обприскайте рослини, щоб прискорити зростання та захистити від попелиць. Настоюйте 200 гр. звичайної хвої у 3 л. холодної води в темному місці упродовж 5 днів.
  4. Лушпинням цибулі обробляйте помідори та огірки від попелиць й павутинного кліща, а також, від пожовклого листя на огірках. Наповніть 3 л. банку лушпинням, залийте окропом та накрийте. Після процідіть та зберігайте. Розводьте цей настій у пропорції 1:5.
  5. Стимулятор Циркон використовуйте після стресу. Епіном обприскуйте перед стресом.
  6. Настоєм часнику обробляйте всі овочеві культури. Для цього 4-5 зубки залийте літром окропу, настоюйте упродовж 20 хвилин та поливайте розчинивши 1 ст. л. настою у 1 л. води.
  7. Соком алое – можна чистим чи розбавленим використовуйте для замочування насіння. Однак, на початку витримайте трирічний листок у холодильнику. Для цвітіння та зав’язі – обприскайте рослини розчином борної кислоти – 1 гр. на 1 л. води або обробіть препаратом Зав’язь.