Categories: Сад та Город

Підгодівля полуниці в серпні. Яке добриво слід вносити, щоб добре розвивалася

Коли ягоди полуниці будуть повністю зібрані, не забудьте рослини після цього підгодувати, щоб вони якісно заклали квітконоси й дали добрий врожай в наступному році.

Підгодівля саджанців полуниці.

Попередньо пролийте кущики полуниці водою та проведіть їх підживлення. Або зробіть це відразу після того, як пройшов рясний дощ. Якщо стоїть спекотна погода, то полийте полуницю відразу після підгодівлі.

В цей період не можна годувати рослину добривом на основі азоту, щоб не знизилася зимостійкість її, інакше вона замерзне.

На даний час використайте фосфорно-калійне добриво.

Для цього розчиніть у відрі води 15 гр. сульфату калію та 20 гр. суперфосфату, але попередньо залийте суперфосфат в теплій воді й залиште на 10-12 годин, щоб добриво повністю розчинилося. Поливайте полуницю цим розчином вранці у міжряддях. Цього розчину повинно вистачити на площу 1 м2 площі грядки.

Також, можна суміш цих добрив змішаних з ґрунтом посипати у міжряддя та після полити їх рясно водою.

Або полийте саджанці органічним добривом.

Для цього покладіть у 10 л. води тваринний перегній у співвідношенні 1 до 10 та всипте туди 100 гр. просіяного деревного попелу. Розмішайте все добре та дайте настоятися певний час. До цього настою, за бажанням, додайте 30 гр. суперфосфату. Отриманим настоєм поливайте кущі полуниці під корінь. Цього настою має вистачити на 1 кв. м. площі.