Categories: Сад та Город

Перше підживлення томатів після пікіровки: яке саме добриво вносити та коли

Іноді помідори можуть не дати врожаю, навіть якщо за ними правильно доглядати, дотримуючись всіх правил. Найчастіше біда трапляється ще на етапі розсади. При вирощуванні на підвіконні або в тепличних умовах, розсада може захворіти, з’являються дивні плями, перестає цвісти чи скидає сформовані зав’язі. Іноді вже на сформованих, але незрілих помідорах можуть утворитися плями, що зіпсують врожай. Тому, рослина потребує якісної підгодівлі.

Що робити після пікіровки.

Під час пікіровки рослини розсаджують по окремих ємностях. Якщо помідори ростуть щільно, корені або стебла переплелися, культуру можна травмувати під час пікіровки. Тому, процедуру проводити слід дуже обережно, щоб не завдати шкоди розсаді. Після пересадки у відкритий ґрунт, рясно полийте землю. В перші 7 днів після пікіровки поливайте культуру через день.

Перше підживлення.

Для підгодівлі обирайте калійні добрива. Вони мають м’яку дію на розсаду, зміцнюють її та запобігають появі хвороб.

Терміни внесення підживлення.

Підживлення вноситься після появи 2-3 нових листків після пікіровки, кожні 10 днів після першого підживлення, за 7 днів до пересадки на постійне місце або в теплицю. Зверніть увагу на погодні умови. Не можна проводити підживлення в дощ.

Ефективні добрива.

Помідори потребують азоту, калію, фтору та фосфору. Можна придбати готове добриво в спеціалізованому магазині.

Підгодівля без додавання хімікатів.

Найпоширенішим добривом є деревний попіл. Він насичує помідори необхідними речовинами, а також, відлякує шкідників. На 10 літрів окропу додайте 300 грамів засобу, залиште до повного охолодження при кімнатній температурі й перед поливом збовтайте розчин.

Для активізації росту томатів підійде коров’як. На 10 літрів води додайте 500 грамів коров’яка, перемішайте та залиште на 2-3 години, потім полийте розсаду. Також, можна використовувати курячий послід, перегній та компост.