Categories: Релігія

Павлів день — 16 січня: головні заборони та традиції, яких слід дотримуватися

16 січня, православні християни відзначають Павлів день. Він, також, вважається днем всіх чаклунів. За повір’ям, сьогодні досвідчені маги передають свої сили та вміння послідовникам. А адепти, в свою чергу, використовують навички проти людей, щоб отримати досвід на практиці.

Преподобний Павло народився в Стародавньому Єгипті. Рано втратив батьків та потрапив на виховання до одного зі своїх родичів, який хотів забрати спадок, що лишився від батьків. Коли християн почали гнобити за віросповідання, родич здав Павла владі. Через гоніння юнакові довелося покинути місто та оселитися в печері, де він провів все своє життя. Він жив відлюднено протягом 90 років. Про Павла дізнався святий Антоній, який, також, постраждав внаслідок гонінь на християн. Вони зустрілися та Павло сказав, що скоро помре, попрохавши про належне поховання. Святитель помер під час молитви. Антоній поховав Павла та забрав його вбрання.

Традиції в цей день.

Люди бояться цього свята та намагаються захиститися – плюють через плече, проводять магічні обряди на захист себе, рідних, близьких та домівки.

В цей день можна запропонувати дружбу Домовику. Для цього необхідно його задобрити. Залиште для нього смаколики та вино на столі, попросіть про допомогу й захист.

Народні прикмети в цей день.

Каркають ворони – до ранньої весни.

Небо всіяне зірками, чекайте щедрого врожаю льону.

Похмуро – до міцних заморозків.

Йде сніг, чекайте морозів.

Ворони поховалися – до погіршення погоди та зниження температури.

Співають снігурі – незабаром потеплішає.

Синиці літають близько до будинків – до затяжної та морозної зими, а також, пізньої відлиги.

Сонячно на вулиці – весна та відлига будуть ранніми.