Categories: Поради

П’ять рослин, які чистять повітря в домі. Їх тримають усі досвідчені господині

Кімнатні рослини є природними очисниками повітря, а також, допомагають боротися з цвіллю. Щоб в оселі було затишно, поставте декілька рослин в гарні горщики та дотримуйтесь правил догляду за ними. Можна поставити вдома рослини, що очищатимуть повітря від шкідливих хімікатів та токсинів.

Алое вера.

Сік цієї рослини використовують для лікування хвороб шкіри. Людям, що страждають від патологій шлунково-кишкового тракту, потрібно приймати її внутрішньо. Це допомагає в лікуванні виразки та запальних процесів. Алое гарно очищує повітря в кімнаті та заспокоює.

Драцена.

Ця рослина видаляє бензол, формальдегід, трихлоретилен та ксилол з повітря. Однак, така квітка є токсичною для домашніх тварин.

Хлорофітум.

Вбиває всі віруси та бактерії. Хлорофітум є гарним очисником повітря. Він прибирає ацетон, формальдегід, свинець та пари ртуті. Рослина здатна накопичувати вологу в листі та виділяти її в повітря.

Фікус.

Вважається популярним деревом, яке гарно росте навіть в маленьких приміщеннях. Фікус видаляє з повітря бензол, трихлоретилен та формальдегід.

Спатифілум.

Знищує хімічні речовини в повітрі. Особливо добре усуває бензол, ацетон, формальдегід та діоксид вуглецю.