Categories: Поради

Ніколи не садіть ці квіти на своїй ділянці, щоб не завдати шкоди іншим рослинам

Всі дачники полюбляють висаджувати різні квіти, бо вони є чудовою прикрасою подвір’я та присадибних ділянок. Однак, є певні квіти, які не варто садити, бо вони можуть зіпсувати не тільки саму ділянку, але й сусідні рослини.

Пропонуємо дізнатися про квіти-агресори, які не варто висаджувати на своїх ділянках.

Гігантський золотарник.

Ця рослина дуже стійка та витривала, вона швидко розростається й витісняє сусідні рослини. Тому, краще зупинити свій вибір на тих сортах, які не швидко розростаються.

Шипшина.

Всі знають про корисні та цілющі властивості шипшини, через це деякі дачники висаджують її на своїх ділянках. Однак, існують певні види шипшини, від яких бажано відмовитися, інакше вони можуть розростися, захопити всю ділянку й витіснити інші квіти.

Дзвіночок.

Ці гарні та привабливі квіти можна садити на ділянці, вони не несуть ніякої шкоди. Однак, перш ніж посадити, потрібно не помилитися з видом рослини. Наприклад, карпатський дзвіночок може перетворюватися на звичайнісінький бур’ян.

Недоторка залізиста або бальзамін.

Ця симпатична однорічна рослина була завезена з Гімалаїв як декоративний вид, через що полюбилася великій кількості квітникарів. Недоторка чудово почуває себе на болотистих ґрунтах, але взагалі це не дуже вибаглива рослина. А ще, бальзамін відноситься до інвазійних видів рослин, тобто розмножується на великі відстані природним шляхом або за допомогою людини, спричиняючи загибель сусідніх рослин. Тому, ліпше не висаджувати недоторку на ділянці, а якщо квітка вже росте — не допускати дозрівання насіння та його подальшого розповсюдження.

Люпин багатолистий.

Ця рослина відноситься до сімейства Бобових, вона має густу зелень та високі суцвіття, які вкриті яскравими блакитними, рожевими, бузковими або синіми квітами. Люпин не вимагає особливого догляду та умов, але саме цей вид, багатолистий, є інвазивним. Хоч люпин дуже мальовничо виглядає на ділянці, все одно його краще не садити, бо це справжня рослина-агресор.